Das ZETRA Team

Danijel Visevic

Danijel Višević

Rođen je u Kaiserslauternu, radi kao pisac, novinar i režiser u Berlinu. Veći dio njegove porodice živi u Bosni i Hrvatskoj, šest njegovih rođaka, dva strica i dva ujka su bili kao vojnici na prvoj liniji fronta. Danas su oni i njihove porodice dijelom traumatizirani. Danijel je od njih naučio, da se ratovi ne završavaju kad se oružje odloži. I dekadama poslije ratovi ostavljaju teške posljedice na ljude i njihove potomke, iako oni, kao i on žive daleko i nisu direktno pogođeni ratom. Tuga o ratu u domovini njegove familije pogađa ga često neočekivano, dovoljan je stih jedne pjesme iz tog vremena. Prilikom istraživanja za svoj roman, susreo se sa pričom o mirovnom pokretu u dvorani ZETRA. Od tada ga zaokuplja pitanje: Zašto je izbio rat, kojeg niko ne želi?

danijel@zetraproject.com

Carolyn Braun

Carolyn Braun

Creative Producer

carolyn@zetraproject.com

Marcus Pfeil

Marcus Pfeil

Creative Producer

marcus@zetraproject.com

Helene von Schwichow

Helene von Schwichow

Social Media

helene@zetraproject.com

Alexander Katzmann

Alexander Katzmann

Social Media

alex@zetraproject.com

Deana Mrkaja

Deana Mrkaja

Social Media

deana@zetraproject.com

Sylvie Gagelmann

Sylvie Gagelmann

Photo

sylvie@zetraproject.com

David Holfelder

David Holfelder

Cutter

david@zetraproject.com

Axel Warnstedt

Axel Warnstedt

Camera

axel@zetraproject.com

Salomon Hörler

Social Media

salomon@zetraproject.com

Mateo Topalović

...je 1992. god. rođen u Schwedt/NJE, te danas živi i studira u Merseburg-u i Halle. Sa obitelji, koja je 1992. god. zbog izbijanja rata morala napustiti rodni Kotor Varoš/BiH, često priča o životu u predratnoj BiH. I njega zaokuplja pitanje: kako je moglo doći do rata kojeg nitko nije želio? Poslije završenog školovanja, Mateo volontira godinu dana u Jajcu/BiH. Od tada se u različitim projektima u Kotor Varošu i Jajcu angažuje za pomirenje i zbližavanje mladih Srba, Hrvata i Bošnjaka...

Ovom prilikom se želimo zahvaliti Jusuf Hodžić, Nejri Dedić, Mirzi Demirović, Mihaeli Djuranović, Emini Ibrahimović, Sabahi Sinanović, Željki Batinić, Milošu Kecmanu i Azeru Slanjankiću. Oni su nam bili velika pomoć: transkribirali su filmove i intervjue, te su prevodili tekstove za našu web-stranicu.